Різні системи виміру величин завжди були частиною сучасного світу та доставляли незручності у спілкуванні для людей з навіть сусідніх країн. Наприклад, в США та Канаді використовують відмінні одиниці виміру, скажімо, швидкості. Тож перетнувши кордон, треба тримати в голові, що в Канаді ви рухалися зі швидкістю 100 км/год, а в Штатах вже треба орієнтуватися на 60 миль/год.

Звісно, такі речі часто зустрічаються у спілкуванні іноземців. Можна було б звернутися до будь-якого конвертера, але для цього потрібно відриватися від бесіди та відкривати окремий застосунок, Google, або кликати голосового асистента.

Як звернув увагу головний редактор MacStories Федеріко Вітічі (Federico Viticci), iOS 16 має можливість конвертування прямо у повідомленнях, пошті та інших фірмових застосунках.

Чудова нова функція iOS 16: вбудоване конвертування одиниць всюди, включаючи повідомлення. Це підтримує температури, валюти тощо.

Нарешті, мені більше не доведеться пояснювати своїм американським друзям значення температури за Цельсієм 🇪🇺

На його прикладі це перехід від виміру температури за Цельсієм до Фаренгейта. Але система конвертуватиме не лише температуру, а ще відстань, вагу, курси валют, часові пояси тощо. І навряд така функція не зможе бути реалізована в додатках сторонніх розробників.

У публічній беті функція має з’явитися наступного місяця, а всім, хто не любить подібні експерименти, доведеться традиційно чекати на осінній реліз.