Нещодавно класичні ігри The Elder Scrolls перебралися у Steam, і деякі з них — зокрема, Daggerfall — навіть стали безплатними. Але зараз грати у DOS-ігри, м’яко кажучи, не дуже зручно, тому вони можуть зацікавити хіба що затятих фанатів класики, які захочуть “згадати дитинство”. Але можливість познайомитися з Daggerfall і не жахнутися від того, як він зараз запускається на сучасних комп’ютерах, все ж є.

Фанатська спільнота займається проєктом Daggerfall Unity — ремейком гри включно з користувацькими модами, що працює на рушії Unity. Нещодавно він був оновлений та отримав підтримку Steam-версії гри, а зараз з’явився у GOG під назвою Daggerfall Unity – GOG Cut. Це безплатна повна версія оновленої гри, яку можна вільно додати до свого акаунту, завантажити й почати грати, без необхідності пошуків модів, додаткових ресурсів, вивчення документації як це все зібрати до купи тощо.

Звісно, графіка Daggerfall Unity навіть на оновленому рушії не може тягатися не те що зі Skyrim, але й з Morrowind, проте це все ж таки вже не та DOS-гра, що вийшла чверть століття тому.