Microsoft вирішила вкотре оновити Microsoft Defender, який вже існує не лише на Windows, але й на інших платформах. Точніше, компанія вирішила зробити бізнесовий Microsoft Defender for Endpoint доступним також і для персонального використання.

Програмне забезпечення з такою назвою на Windows існувало роками, проте тепер Microsoft Defender на цій платформі — це не окремий антивірус чи файрвол, а скоріше “панель керування”, яка спрощує використання вже існуючих засобів безпеки.

Ще одна відмінність нового додатка від класичного Microsoft Defender — він не розповсюджується безплатно, а доступний лише для передплатників персонального та сімейного планів Microsoft 365.

Можливості Microsoft Defender варіюються в залежності від платформи — наприклад, на iOS немає антивірусного ПЗ, тому тут додаток натомість пропонує захист від вебфішингу разом з інформаційною панеллю, яка містить сповіщення для інших пристроїв. На Android “захисник” Microsoft містить у собі антивірусний захист і сканування пристрою на наявність шкідливих програм. Також у майбутньому компанія обіцяє розширення функціональності.