Нове озброєння, яке ЗСУ отримає від США, дозволить Україні повернути усі окуповані території, включно з Кримом. Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв’ю CNN.

«Ми збираємося звільнити всі наші території. Всі, включаючи Крим. Крим – стратегічна мета для України, бо це українська територія, але ми рухатимемося крок за кроком», — сказав міністр.

Першим кроком стане стабілізація ситуації на фронті, щоб запобігти подальшим втратам від атак російських військ. Другим етапом, за словами пана Резнікова, стане відкидання російських військ на позиції на початок вторгнення 24 лютого 2022 р. І лише на 3-му етапі будуть вестися обговорення з партнерами України про те, «як звільнити території, у тому числі й Крим». Міністр оборони наголосив, що ЗСУ не збирається використовувати зброю для нападу на Російську Федерацію, однак Україна не вважає Крим територією Росії.

Ще раніш цього дня пан Резніков написав у Твіттер, яку саме зброю ЗСУ отримає у рамках третього раунду перемовин на базі Рамштайн. І наприкінці там є приписка майже у дусі Стива Джобса – «і щось ще.»

«Результати #Ramstein 3
Грузія, Молдова та Еквадор приєдналися до клубу;
більше додаткового озброєння від США (155 мм гармати, HIMARS, Harpoon тощо);
гелікоптери від Словаччини;
артилерія від Канади, Польщі та Нідерландів;
РСЗВ від Німеччини;
…і щось ще.
Дякую всім.
#UAarmy готова використовувати нові інструменти проти сил зла.

Україна продовжить боротьбу за Свободу та Незалежність;
Наші партнери й надалі підтримуватимуть Україну;
НАТО має найбільшу єдність у своїй історії;
Україна переможе.»

Ось тепер нехай рашисти й думають, що ж воно таке те «і щось ще»!