Життя виробників класичних суперкарів змінюється: все більше компаній з відомим ім’ям створюють потужні кросовери. Можливо це й не «канонічно», проте дозволяє отримувати непоганий прибуток та виживати, аби й надалі створювати легкові спортивні автомобілі.

Цей шлях до успіху краще всіх продемонструвала компанія Porsche, а далі прийшла черга ще більш ексклюзивних кросоверів від Lamborghini та Aston Martin. Що стосується електричних моделей, то тут варто згадати різноманітні Р-версії від Tesla, що вражають динамікою.

Всі ці автомобілі можуть отримати досить цікавого конкурента – як повідомляє британське видання AUTOCAR, компанія McLaren планує випустити власний електричний кросовер. При цьому конкурентом виглядає навіть не просто Aston Martin DBX, а його найпотужніша версія 707 – тобто, McLaren має запропонувати потужність близько 700 «коней». Водночас аби відповідати сучасним електричним конкурентам, кросовер McLaren крім потужності також має запропонувати великий акумулятор та запас дистанції пробігу 500 км або більше.

Проте вже зараз зрозуміло навіть зі скетчів, що нас очікує стиль «купе-кросовер» та п’ять дверцят – це миттєво зробить нову модель найбільш універсальною серед численних 2-місних та низьких суперкарів McLaren. Очікувана вартість кросовера складає 250-350 тис. фунтів.

Проте такі плани – це не гра завтрашнього дня. План створення нової моделі McLaren розписаний на другу половину цього десятиріччя, можливо, навіть ближче до 2030 року. Чекаємо!