Студія GSC Game World опублікувала новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl під назвою «Вихід у Зону», в якому дає можливість попередньо подивитися на природу Чорнобильської зони відчуження, зображеної в грі.

«Зона відкриває нам новий світ! Ми можемо лишитися у старому через страх змін… але скажіть мені, ви б хотіли, щоб наші нащадки запам’ятали нас боягузами? Чи тими, хто наважився зробити крок назустріч новому, кращому людству?

Не дивлячись на всі загрози, що приховує подорож у невідомість зі звичного світу, який ми ще вчора називали «домом». Чи будемо ми намагатись зрозуміти людську природу, що змінюється під призмою нової реальності?

Втім, ми вже стали на цей шлях. Шлях, що веде до самого Серця Чорнобилю» – йдеться в описі трейлера.

Як ми вже повідомляли, S.T.A.L.K.E.R. 2 офіційно перенесли на 2023 рік, проте без конкретної дати релізу. Новий «щоденник розробників» від GSC Game World наочно показує, чому гру довелося перенести.

В описі до «щоденника», студія закликає підтримати Україну та зазначає, що попри війну продовжує роботу над грою, а команда дуже вмотивована її випустити:

«Війна змінює все: бажання, очікування, ритм життя, спосіб мислення і навіть те, від чого прокидаєшся зранку. Поділяє життя на «до» та «після». Змушує звикати до нової реальності, де у власному домі доводиться шукати більш «безпечні» місця. Декому з українців довелося поїхати з рідної країни, іншим — присвятити себе волонтерству чи рушити назустріч небезпеці зі зброєю в руках, бо треба боронити своє.

GSC Game World — українська компанія, тож наша історія схожа. Кожен на своєму місці та докладає зусиль для перемоги України. Водночас не полишаючи розробку гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля, реліз якої став для нас ще більш важливим і символічним. Хоча раніше уявити, що прагнути випустити гру можна ще більше — було неможливо.

111 днів, як війна прийшла в дім до кожного українця. І вона триває досі. Досі збирає свій врожай злочинів і горя. Досі ми чинимо спротив і віримо в перемогу.

Допомога Україні — добро, частиною якого може стати кожен. Ми щиро вдячні всім, хто вже зробив свій внесок і закликаємо кожного, хто має таку можливість, допомагати через фандрейзингову платформу, створену за ініціативою Президента України: https://u24.gov.ua».