Про те, що Sony планує екранізувати деякі власні ігрові франшизи, стало відомо ще минулого місяця, але жодних подробиць тоді ще не було. Зараз же з’явилася перша інформація щодо самого загадкового анонсу — кіноадаптації Gran Turismo.

“Загадкового” – тому що важко уявити собі серіал (як тоді вважалося) за грою, в якій немає сюжету, повноцінної кампанії й навіть персонажів, а весь геймплей будується навколо нескінченних перегонів і поступового придбання все більшої кількості автомобілів.

Але нарешті ситуація прояснюється. Ресурс Deadline повідомляє, що фільм Gran Turismo (так, це буде не серіал, а саме фільм) розповідатиме історію підлітка, який був фанатом гри та брав участь в офіційних чемпіонатах, що проводить розробник гри, Polyphony Digital. Річ у тім, що переможці в цих чемпіонатах отримують можливість брати участь у справжніх перегонах на реальних автомобілях — і герой фільму врешті-решт стає професійним гонщиком.

Сюжет фільму базується на реальних подіях, автором сценарію виступає Jason Hall, режисером — Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie), а знімає стрічку кінокомпанія Columbia Pictures. І вже навіть відома запланована дата виходу Gran Turismo на великі екрани — це має відбутися 11 серпня 2023 р.