Мільярдер Білл Гейтс розказав, що, на його думку, NFT «на 100% засновані на теорії більшого дурня» — фінансовій концепції, згідно з якою навіть активи із завищеною ціною можуть заробляти гроші, якщо їх власник знайде більшого дурня, якому їх можна продати.

Виступаючи на заході, присвяченому зміні клімату, організованому TechCrunch, Гейтс сказав, що він вважає за краще інвестувати в активи з відчутними результатами, як-от ферми чи фабрики, «або компанію, яка створює продукцію», і що він не має жодних криптовалютних або NFT активів.

«Очевидно, що дорогі цифрові зображення мавп значно покращать світ», – жартівливо сказав Гейтс, маючи на увазі флагманський проєкт NFT – Bored Ape Yacht Club.

Це не перший раз, коли Гейтс висловлює скептицизм щодо криптовалют. В інтерв’ю в лютому 2021 року він хвилювався про небезпеку для звичайних інвесторів, які купують Bitcoin, особливо коли вартість криптовалюти була настільки нестабільною і її вартість могла знизитися через твіт від відомого інвестора, як-от Ілон Маск.

«Я думаю, що у людей, які захоплюються цими маніями, може не бути стільки зайвих грошей, — сказав Гейтс у 2021 році. — Я вважаю, що якщо у вас менше грошей, ніж в Ілона, вам, мабуть, слід остерігатися».

Застереження Гейтса не були зайвими, адже наслідки Covid-19 та повномасштабне вторгнення Росії в Україну прискорили у світі інфляцію, що спричинило паніку серед власників нематеріальних активів. Найбільша криптовалюта світу Bitcoin зараз на найнижчому рівні за останні 18 місяців.