Найбільша криптовалюта світу Bitcoin зараз на найнижчому рівні за останні 18 місяців. Як повідомляє Bloomberg, її вартість впала на 12% до $23 981 – такого на ринку не бачили від грудня 2021 року. Падіння спричинили шокові дані про інфляцію в США, які оприлюднили в п’ятницю, і які продовжують відбиватись на ризикових активах. 

Інші криптовалюти також знизились у ціні та постраждали більше за Bitcoin. Ethereum знизився на 20% до найнижчого рівня з січня 2021 року. Avalanche впав на 20%, Solana – до 19%, а Dogecoin – на 20%.

Індекс MVIS CryptoCompare Digital Assets 100, який оцінює 100 найпопулярніших токенів, впав на 14%. За даними CoinGecko, загальна ринкова капіталізація криптовалют, яка в листопаді перевищила $3 ​​трильйони, становила $1,02 трильйона станом на 5 ранку понеділка за нью-йоркським часом. За словами одного з експертів, з таким типом макросередовища криптовалюти стикаються вперше. 

Трейдери підвищують ставки у відповідь на дані, що інфляція США у травні досягла 40-річного максимуму. Особливо постраждали криптовалюти, які напередодні вже мали проблеми через політику Федеральної резервної системи. Крах екосистеми Terra/Luna та призупинення зняття коштів кредитором Celsius ще більше підірвали довіру у криптовалютному просторі.