Наразі серед лептопів Apple покупець має змогу обирати поміж 13, 14 та 16 дюймами. Але за інформацією Марка Гурмана з Bloomberg, Apple має плани з розширення варіантів своїх ноутбуків з доволі цікавими змінами.

По-перше, буде більший MacBook Air. За свою історію існування — 14 років — MacBook Air завжди випускався у форматі не більше 13 дюймів (якийсь час була ще 11-дюймова модель). Зараз компанія працює над збільшеною до 15 дюймів версією. Але на таку доведеться зачекати до наступної весни. Проблеми з виробничими лініями зараз і без цього створюють додаткові труднощі, тому подібні процеси ускладнюються.

По-друге, список ноутбуків компанії може отримати ще й 12-дюймовий MacBook. Минулого разу така спроба була не дуже вдалою, адже маленький ноутбук мав вже легендарні проблеми з клавіатурою та не завжди виправдовував надії через слабеньку продуктивність. Робота над помилками з клавіатурою та нові фірмові процесори можуть значно виправити цю модель.

Якщо все піде за планом, то її буде анонсовано наприкінці 2023 року або на початку 2024. Нагадаємо, що минулого разу модель мала своє місце на полицях магазинів з 2015 по 2019 рік.

Пресслужба Apple жодним чином не коментує цю інформацію.

Також Гурману повідомили, що невелике оновлення чекає і на моделі MacBook Pro. Це буде чергове прискорення роботи з оновленими чипами. Воно заплановане на кінець поточного року, але може посунутися і на початок наступного.