Супутниковий інтернет Starlink був вже деякий час доступний для замовлення з України, проте компанія не відправляла термінали. Сьогодні українці, які попередньо замовили послугу, почали отримувати листи, в яких йдеться, що вони нарешті можуть завершити оплату сервісу та отримати термінал за своєю адресою.

«Зараз ми не можемо доставити в регіони позначені червоним на https://liveuamap.com, але можемо доставити Starlink по решті території України. Якщо ваша адреса доставки розташована в цих заборонених регіонах, переконайтеся, що ви можете вказати альтернативну адресу. Будь ласка, введіть дійсний український (+38) номер телефону та підтвердьте адресу доставки, але не оновлюйте свою адресу обслуговування під час підтвердження замовлення» – йдеться в листі від Starlink, з яким Mezha.Media вдалося ознайомитися.

На сайті Starlink поки що немає оновленої інформації щодо надання супутникового інтернету в Україні звичайним користувачам, проте термінал можна замовити, залишивши попередню оплату у розмірі $99. В листі від сервісу зазначається, що для отримання термінала потрібно заплатити решту – $500 разом з податками. Надалі щомісячна абонентська плата за використання супутникового інтернету Starlink складає $120 на місяць, проте в листі вказано, що для українських користувачів перші 3 місяці будуть безплатними.

Нагадаємо, що Starlink зареєстрував представництво в Україні та вже встиг отримати ліцензію оператора.