Частина працівників у Великій Британії більше відпочиватиме – у країні почали тестувати чотириденний робочий тиждень. Зараз в експерименті бере участь понад 70 компаній і 3300 працівників. 

Дохід учасників при цьому не зміниться, бо за 80% робочого часу вони отримуватимуть 100% зарплатні. Експеримент засновано на моделі 100:80:100. Учасники отримують 100% оплати за 80% часу, зобов’язуючись залишатися на 100% продуктивними. 

Список компаній, які беруть участь, вражає. До нього увійшли банки, підприємства зі сфери догляду, онлайн-магазини, IT-курси, житлова сфера, анімаційні студії, готельний бізнес та інші. Пілотний етап триватиме пів року. Його організували 4 Day Week Global – популяризатори чотириденного робочого тижня у світі – у співпраці з Кембриджським та Оксфордським університетами та Бостонським коледжем. 

Дослідники працюватимуть з кожною компанією-учасницею, щоб виміряти вплив нововведення на продуктивність бізнесу та добробут його працівників, а також на довкілля та гендерну рівність. Випробування чотириденного робочого тижня за підтримки уряду також почнеться пізніше цього року в Іспанії та Шотландії.