У iOS 16 з’явиться нова функція Safety Check, яка дозволить користувачам перевіряти, хто має доступ до їхніх паролів і програм, а також скасовувати його у будь-який момент. Про це Apple оголосили на конференції WWDC 2022. 

Можливість керувати доступом до програм і паролів і дізнаватись, хто ще має до них доступ, допоможе людям в аб’юзивних стосунках простіше розірвати зв’язки з партнером. Вони зможуть переглянути, хто має доступ до їхніх додатків та інформації, і скасувати його за потреби. Зокрема, це стосується додатку Find Me, місцеперебування, даних, контактів. 

Також жертви аб’юзу зможуть використати функцію Emergency Reset, яка миттєво скасує доступ для всіх людей та додатків на всіх девайсах, синхронізованих з акаунтом iCloud. Цю функцію можна буде застосувати, щоб переглянути налаштування приватності. 

Apple дедалі краще розв’язує проблеми конфіденційності у своїх пристроях. Однак продукти компанії, особливо AirTags, все ще можуть бути використані зі злочинною метою. Нагадаємо, у США колишні партнери переслідували жінок, використовуючи AirTags.