Такого висновку дійшли ведучі YouTube-каналу Bellular News, які дослідили механізм підвищення рівня персонажів у новій грі Blizzard.

Попри заяви компанії, що мікротранзакції в Diablo Immortal не чіпатимуть базовий геймплей і що у грі не можна покращувати спорядження “за реал”, з’ясувалося, що насправді можна – дорогоцінні камені “легендарного” рівня у Diablo Immortal практично неможливо отримати, якщо не витрачати на гру реальні гроші.

Згідно з розрахунками Bellular News, станом на зараз механіка гри дає звичайному F2P-гравцеві шанс отримати один-два легендарних самоцвітів максимального рівня на місяць. Але він може у будь-яку мить дістати гаманець і придбати скільки завгодно каменів — аби вистачило коштів. А з цим можуть виникнути проблеми, оскільки, за розрахунками ведучих, максимальне прокачування за допомогою каменів коштуватиме гравцеві приголомшливі $110,000.

Максимальне прокачування героя в Diablo Immortal обійдеться в $110,000

Спільнота гравців звернулася за роз’ясненнями до голови розробки Diablo Immortal Уайатта Ченга, який кілька місяців тому обіцяв, що рівень спорядження неможливо буде підвищувати за реальні гроші — на що він відповів, що самоцвіти не вважаються “спорядженням”.

Він навіть вибачився за неточність формулювання, але ситуацію це не врятувало — користувацький рейтинг Diablo Immortal на Metacritic вже опустився до 0,8/5, тож ця гра має всі шанси “випередити” WarCraft III: Reforged (станом на зараз — 0,6/5) і стати найгіршою грою Blizzard за версією гравців.