Автономний роботизований човен Mayflower спробував переплисти Атлантичний океан за маршрутом «Мейфлавер» – корабля, що 1620 року прибув з Англії до Північної Америки. Задум здійснився лише частково. Безпілотний човен подолав Атлантику, однак причалив у Канаді замість США. 

За даними IBM, яка допомогла побудувати сучасний Mayflower, він пришвартувався у Плімуті, Нова Шотландія, у неділю 5 червня. 15-метровий автономний тримаран керувався за допомогою штучного інтелекту від IBM та не мав жодної людини на борту. 

Щоправда, йому б не завадив механік, адже подорож безпілотного човна кілька разів переривали несправності. Перший його рейс у червні 2021 року довелось скасувати через технічні збої. Тоді човен повернули у порт приписки у Плімуті, Англія. 

Вдруге він вирушив у плавання 27 квітня 2022 року. Незабаром через проблему з генератором його спрямували до Азорських островів, куди прилетів один з членів команди, щоб провести аварійний ремонт. Наприкінці травня у відкритому морі човен також мав проблему із зарядкою стартерних акумуляторів для генератора. 

«Технологія, з якої складається автономна система, відпрацювала відмінно. Механічно ми зустрілися з проблемами», – прокоментував Роб Хай, що керував обчисленнями від IBM у проєкті. 

Попри те, що штучний інтелект вдосконалює здатність допомагати безпілотному транспорту розуміти своє оточення та керуватися самостійно, така техніка не захищена від збоїв. Більшість роботів поки не вміють ремонтувати себе. 

Некомерційна дослідницька організація ProMare, яка співпрацювала з IBM у будівництві човна, 30 травня перевела його на резервний навігаційний комп’ютер і встановила курс до Галіфакса. Цей порт був ближче, ніж будь-яка точка призначення в США. У неділю вранці вебкамера човна показала, як його буксирують до порту згідно з вимогами міжнародних морських правил. Загалом його подорож зайняла понад 5 тижнів.