Компанія Google оголосила про об’єднання своїх додатків для відеодзвінків Meet та Duo, які утворять єдину платформу. Зовсім скоро з двох залишиться тільки Google Meet – проте він базуватиметься на функціях Duo.

За останні кілька років, особливо під час пандемії, використання Meet сильно зросло. Тим часом Duo залишився скоріше додатком для обміну повідомленнями – однак він мав декілька функцій, яких бракувало в Meet. Наприклад, можна було подзвонити комусь напряму, замість того, щоб створювати посилання на зустріч або запрошувати співрозмовників через Календар. 

Google об’єднує Meet та Duo в один додаток для голосових- та відео дзвінків

Незабаром додаток Duo оновлять і перенесуть на його платформу багато функцій Meet. Пізніше цього року його перейменують на Google Meet. Своєю чергою, нинішній Meet отримає назву Meet Original. Нова платформа цілком може скласти конкуренцію WhatsApp або FaceTime, якщо буде достатньо простою та зрозумілою.

Щоб цього досягти, компанія ще має вирішити кілька дрібних питань. Наприклад, чи буде дзвонити кожен пристрій і кожна вкладка з Meet щоразу під час вхідного виклику? За словами представників Google – ні. Програма буде розпізнавати, яким пристроєм найбільше користуються, та надсилати сповіщення тільки на нього. Також розробникам слід вирішити, чи потрібна в додатку можливість приймати дзвінки на робочому та особистому девайсі одночасно. 

Це чергова спроба Google об’єднати та зробити більш цілісним набір послуг, який вони надають. За словами представника компанії, з часом Meet має означати щось більше, ніж просто зустріч.