Для когось 1 червня виявилось лише початком нового літнього сезону. Але для компанії Lexus RX – це початок нового сезону заробляння шалених грошей: адже ось тільки що дебютував кросовер Lexus RX нової генерації! Ну й з чим прийшов?

Знайомий, проте новий дизайн

Створюючи кросовер Lexus RX п’ятої генерації, розробники вирішили не робити революції, а піти еволюційним шляхом. Загальні пропорції кузова та прихована задня стійка даху (зверніть увагу на чорне глянсове покриття) – це від «четвертого» Lexus RX. Невеличка хвиля на задніх дверцятах та суцільний задній ліхтар – це вже від нових Lexus NX та Lexus RZ. Плюс фірмові «гострі» фари, величезні колісні диски (аж до 21-дюймових!), м’язисті колісні арки.

Як і раніше, кросовер буде пропонуватись в основній версії (сріблястий автомобіль) та у модифікації F Sport (синій автомобіль). Остання відрізняється бамперами, колісними дисками, оздобленням салону тощо.

І якщо вже мова зайшла про салон, то варто відзначити кардинальну зміну інтер’єру. По-перше, він тепер виконаний в концепції Tazuna, що передбачає максимальну концентрацію органів керування навколо водія та спрощення самого процесу керування. По-друге, на передній панелі центральне місце віднині займає величезний сенсорний дисплей – мінімум 9,8-дюймовий або максимум 14-дюймовий. Це дозволило відмовитись від численних механічних клавіш та перемикачів, що підходить під вищезгадану концепцію.

Проте окрім зовнішності та салону, також суттєво змінилась і техніка автомобіля: починаючи від загальної конструкції та завершуючи появою нових двигунів.

Більше гібридів, більше потужності

Новий кросовер побудований на новій платформі: вона називається GA-K та передбачає багатоважільну задню підвіску – складнішу та точну, ніж була у попередника. Помітно змінилась конструкція кузова: в силовій структурі використано більше високоміцних сортів сталі, а частина навісних панелей виконано з алюмінію. Зрештою, новий автомобіль став помітно легшим за попередника – мінус 90 кг.

Але чи не найбільше змінилась гама силових агрегатів. Віднині автомобіль Lexus RX геть позбавлений двигунів V6, які раніше були у всіх генераціях моделі. Натомість використані бензинові 4-циліндрові мотори, що отримали бонусом або турбіну, або гібридний додаток, або і перше, і друге.

На момент дебюту, для нового Lexus RX заявлено чотири варіанти. Отже, кросовер Lexus RX 350 пропонує 2,4-літровий турбодвигун потужністю 279 к.с. (для нормальних країн) та передній або повний привод. Варіант Lexus RX 350h вже оснащено 2,5-літровим «атмосфериком», якому допомагає електромотор – тож загальна потужність сягає 245 к.с., а привод вже обов’язково буде повним. Аналогічну техніку використовує й кросовер Lexus RX 450h (306 к.с.) – однак він вирізняється акумулятором на 18 кВт⋅год з можливістю підзарядки та автономним запасом ходу до 65 км на електроприводі. Нарешті, в гамі кросовера з’явилась і нова топ-версія: Lexus RX 500h – це гібрид, побудований на основі 2,4-літрового «турбо» та з використанням традиційного 6-ступеневого «автомату» й потужних електромоторів. А це означає 371 «конячок» та 0-100 км/год лише за 6 секунд! Крім того, кросовер Lexus RX 500h отримує «просунутий» повний привод DIRECT4.

І це ще далеко не повний перелік новітніх технологій та функцій, які може запропонувати Lexus RX п’ятої генерації. То ж чекаємо в Україні для детального вивчення! А ви – чекаєте на новий Lexus RX?