Мінцифри разом з Міністерством внутрішніх справ України завершили опитування в «Дія», в рамках якого пропонували українцям відповісти на питання про обіг вогнепальної зброї серед цивільного населення. Учасникам пропонували три варіанти відповіді: в них йшлося про вільне володіння та носіння зброї громадянами, що відповідають закону, про те саме вільне володіння, але використання тільки в тирах чи на стрільбищах, а також про повну заборону.

Сьогодні Мінцифри опублікувало результати опитування про обіг вогнепальної зброї, в ньому взяли участь понад 1,7 мільйона українців:

  • 59% — вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його з собою в громадських місцях;
  •  22% — зазначають, що пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення;
  • 19% — відзначили, що пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають закону, та використовувати їх тільки в тирах чи на стрільбищах. У такому разі носити зброю з собою заборонено.

Поки що невідомо, на що можуть вплинути ці результати, але в Мінцифрі заявили, що передають їх до Міністерства внутрішніх справ для подальшої оцінки.