Весна 2022 року подарувала одразу декілька нових автомобілів, що колись були справжніми легендами – чи то серед фанатів швидкого драйву, чи то поміж автомобільних естетів з України. Вже з назви зрозуміло, що маються на увазі нові моделі Acura Integra та Subaru Legacy. Дивно, але так історично склалось, що деякі японські автомобілі доступні лише на ринку США (та й, відверто кажучи, виробляються там). Але зважаючи на любов українців до автомобілів зі штатів, можна впевнено казати, що ці дві моделі мають шанси з’явитись в Україні. І що ж вони зможуть запропонувати?

Нова генерація Acura Integra: турбодвигун, «механіка», спорт-версія

Колись назва Integra призначалась компактному молодіжному купе, для якого легкість була важливіша від потужності. Проте зараз Acura Integra – це наче люкс-версія Honda Civic: схожа основа та шасі, кузов типу «5-дверний ліфтбек», велика колісна база для простору в салоні. Аби підкреслити високий статус Acura, автомобіль отримав власний дизайн (до речі, досить привабливий!), вузькі світлодіодні фари, чорне глянсове оздоблення, гарні колісні диски розміром від 17 до 19 дюймів, розкішний салон, преміальну аудіосистему ELS STUDIO 3D.

Але й не забута колишня історія. Щоб ви розуміли: з трьох доступних версій автомобіля, дві мають позначення A-Spec (це аналог Sport в інших виробників). Версії три – проте двигун лише один: бензиновій 1,5-літровий VTEC Turbo, що пропонує 203 к.с. та 260 Нм. Стандартною трансмісією вважається CVT-варіатор, однак покупці можуть обрати 6-ступеневу «механіку», одночасно отримавши ще й диференціал підвищеного тертя у приводі передніх коліс: оце правильний підхід!

Плюс вищезгадані версії A-Spec хизуються штатними 18-дюймовіми колесами, примітним подвійним вихлопом, адаптивним шасі ADS з можливістю налаштування жорсткості амортизаторів та більше товстим стабілізатором поперечної стійкості. Навіть деталі зовнішності, що виглядали як декор, насправді працюють: наприклад, задній спойлер дозволяє зменшити підйомну силу на 50%, що додає стабільності під час руху на високих швидкостях.

Водночас – в салоні вас чекає шкіра, сучасна цифрова панель приладів з 10,2-дюймовим монітором, центральний сенсорний дисплей (7- або 9-дюймовий), преміумаудіо. А ще плюс спортивне кермо і класична металізована кулька «механіки». Цікаве поєднання!

Перші світлини Acura Integra з’явились наприкінці 2021 року, проте тільки зараз – весною 2022 року – була оприлюднена вся інформація про автомобіль та розпочаті продажі. Варто відзначити, що високий клас автомобіля Acura Integra має демонструвати навіть місце його виготовлення: на заводі, де також виробляються бізнес-седани Acura TLX. До речі, а турбодвигун нової автівки виготовляється на іншому заводі – поруч з моторами для суперкара NSX та різноманітних заряджених версій Type-R. Проте, зауважте, весь час мова йде про заводи в США, та й основним ринком збуту є США: ось такий «японець».

Втім, як і наступний.

Оновлений седан Subaru Legacy: більше камер та безпеки

Седан Subaru Legacy завжди робив безпрограшну ставку на ключові цінності: досить великий розмір кузова, просторий салон та місткий багажник, повний привод. Такі автомобілі обирають за відчуття впевненості та безпеки. Тому оновлення Subaru Legacy, окрім традиційних змін дизайну в стилі «бампера та фари», також було спрямовано на покращення безпеки автомобіля: розширено перелік функцій, додалась ще одна камера до комплексу EyeSight тощо.

До речі, що стосується дизайну, то найбільш примітною є версія Subaru Legacy Sport. Адже вона вирізняється не тільки логотипом на багажнику, але й червоними вставками у решітці радіатора, власними 18-дюймовіми колісними дисками, заднім спойлером. Ось порівняйте нижче два автомобілі: звичайний оновлений седан Subaru Legacy (синій) та його Sport-версію (білий).

Для двох варіацій моделі також запропоновано й два мотори типу BOXER: 2,5-літровий атмосферний (185 к.с.) або 2,4-літровий турбодвигун на 264 «конячки». В будь-якому випадку напарником двигуна є CVT-варіатор та повний привод. Це пропонується в обов’язковому порядку – аналогічно до 11,6-дюймового вертикального дисплея, що прикрашає салон і формує центральну консоль.

А який з цих автомобілів ви б хотіли побачити в Україні? Жодного? Чи можливо – обидва?