Apple хоче зареєструвати й зафіксувати за собою торговельну марку RealityOS. За повідомленнями інсайдерів, під цією назвою у компанії має вийти операційна система для нової AR/VR-гарнітури. Заявку на реєстрацію торговельної марки помітив користувач Твіттера Паркер Ортолані.

У документації на торговельну марку значиться «носиме комп’ютерне обладнання» і йдеться про «дизайн і розробку комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, периферії, комп’ютерних- та відеоігор». При цьому заявку не подали офіційно від Apple. Її автором є Realityo Systems LLC. Однак це поширена практика великих компаній – подавати заявки під прикриттям одноразових фірм, щоб зберегти анонімність. Такий крок може стати доказом того, що виробник стоїть на порозі анонсу довгоочікуваної гарнітури. 

Першими про брендинг «операційної системи реальності» заговорили ще у 2017 році й відтоді у програмному забезпеченні Apple з’являлись посилання до RealityOS. Раніше цього місяця вже повідомлялось, що новий AR/VR-гаджет випробувала рада директорів. Це звичайна практика перед публічним запуском. 

У січні 2022 планувалося, що гарнітура з’явиться перед публікою наприкінці цього року. Однак через проблеми з розробкою її вихід перенесли на 2023 рік.