Перехід до електротяги зробив нові автівки цікавішими з декількох причин. По-перше, це, звісно, швидкість прискорення та загальна потужність. А по-друге, електромобілі отримують значно більше нових рішень, цікавих технологій та загальних можливостей, аніж звичайні «старі» машини.

Серед таких можливостей є цікавий «розворот танка» (tank turn). Нещодавно компанія Mercedes продемонструвала відео, на якому нова версія електричного «Кубика» EQG виконує розворот на місці, і виглядає це доволі ефектно. Звісно, Mercedes вигадав для цього окрему назву — G-Turn.

Тут варто зазначити, що раніше подібним трюком похизувався і Rivian R1T. Пікап від американського електромобільного стартапу також може «крутнутися» на місці. Але на відміну від Mercedes, в Rivian не переймалися над назвою цього маневру.

Серед подібних незвичних можливостей ще можна згадати General Motors з Hummer EV. Електрична версія легендарного позашляховика може повернути всі чотири колеса на 10° та рухатися діагонально, що з урахуванням її габаритів може стати у нагоді не тільки на бездоріжжі. Це називається CrabWalk. До того ж GM зняли доволі веселе відео з цього приводу.

Але для наочнішої демонстрації цієї особливості у компанії є інше коротеньке відео.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSwYhCXJ08E