Blood Bowl 3 — це такий собі незвичний покроковий спортивний симулятор у всесвіті Warhammer Fantasy, своєрідна пародія на американський футбол, що базується на однойменній “настолці”, яку видає Games Workshop.

Уперше її адаптували для комп’ютерів ще у 1995 р., під MS-DOS, зараз же актуальною є серія, перша гра в якій вийшла у 2009 р., друга — у 2015-му. Свого часу Blood Bowl 2 отримала досить схвальні відгуки й вийшла не тільки на ПК, але й на консолях PS4 та Xbox One — і от зараз, сім років по тому, до нас наближається вже третя частина.

Blood Bowl 3 використовує оновлене друге видання правил (1988 р. випуску) і матиме як однокористувацьку сюжетну кампанію, так і мережевий режим. Процес її розробки сильно затягнувся — спочатку реліз планувався ще у серпні 2021 р., потім його перенесли на лютий 2022, а тепер він “планується пізніше цього року”.

Гра вийде на усіх головних платформах: ПК (Steam та Epic Games Store), PS5/PS4, Xbox Series X|S та Nintendo Switch. На офіційному сайті усі охочі можуть записатися на бета-тест, який проходитиме з 1 по 12 червня. А поки що можна подивитися на новий трейлер, присвячений цій події.