Швейцарська компанія ProtonMail, що створила низку сервісів для конфіденційності в інтернеті, реорганізовує їх та об’єднує під однією назвою Proton. Раніше кожен сервіс – Proton Mail, Proton VPN, Proton Calendar та Proton Drive – вимагав окремої підписки. Тепер вони утворять екосистему, доступ до якої можна буде отримати через акаунт на proton.me

«Сьогодні ми робимо наш найбільший крок назустріч інтернету, який поважає вашу приватність. Оновлений Proton пропонує один акаунт, багато сервісів та єдину екосистему з конфіденційністю за умовчанням. Нині ви можете насолодитись уніфікованим захистом у сучаснішому вигляді. 

Перетворення на уніфікований Proton відображає наш ріст від провайдера електронної пошти з наскрізним шифруванням до цілої екосистеми приватності, що дозволяє нам давати більше переваг спільноті Proton і робити приватність доступною для кожного», – говорять у компанії.  

Усі сервіси Proton мають безплатну версію. Водночас платні підписки дають більше функцій та пам’яті. З безплатним планом можна отримати до 1 Гб пам’яті та одну email-адресу Proton, а також доступ до VPN і зашифрованого календаря. 

Proton Unlimited коштує €9.90 на рік. Той, хто купує план одразу на два роки, може зекономити до 33% вартості. Також є індивідуальні плани для тих, кому потрібна лише зашифрована пошта чи VPN. 

У межах ребрендингу власники наявних акаунтів Proton отримають більше пам’яті та нові функції без додаткової оплати. В тому числі більше email-адрес, підключень VPN тощо. Також Proton робить редизайн сервісів з новими лого, кольорами та модернізованим зовнішнім виглядом, щоб підкреслити зміни.