Раніше серед ґаджетів компанії були роутери AirPort та мережева бекап-станція AirPort Time Capsule. Але декілька років тому компанія припинила роботу над продовженням лінійки та у квітні 2018 року зупинила виробництво цих приладів.

Але такі девайси можуть повернутися до Apple Store. Як повідомляє Majin Bu у своєму твіттері, Apple вже цього року презентує нові версії роутерів AirPort, а у Time Machine має з’явитися підтримка iCloud-синхронізації у наступній версії macOS.

Згідно з тим, що повідомляє моє джерело, в macOS 13 має бути повністю перероблена версія Time Machine (система резервного копіювання Mac), інтегрована з iCloud Drive. Крім того, очікується, що Apple представить нові AirPort в листопаді.

Роутери Apple були відносно дорогими пристроями. Звичайно, вони зручно налаштовувалися за допомогою iPhone чи Mac, та мали мінімалістичний дизайн без зовнішніх антен. Останні фірмові роутери мали підтримку стандарту 802.11ac. З того часу інші виробники встигли додати багато цікавих можливостей, доволі непогано збільшили швидкісні показники та радіус дії. Це не кажучи про зростаючу популярність та доступність Mesh-систем. Тож було б цікаво подивитися, що саме Apple зараз зможе видати за selling point.

А от інтеграція Time Machine з iCloud Drive може змусити користувачів перейти на дорожчі тарифи хмарного сховища для охочих мати копію своєї системи у «хмарі». Наразі більшість файлів дійсно можна тримати у себе в iCloud та мати до них доступ з різних комп’ютерів та мобільних пристроїв. Але зробити резервний «зліпок» системи у Time Machine все одно можливо лише на фізичний носій під’єднавши напряму до комп’ютера або через локальну мережу Wi-Fi (якщо роутер підтримує підключення накопичувачів та функцію Time Machine).

Якщо ця інформація вірна, то чекати новини про Time Machine довго не доведеться, адже найближча презентація Apple відбудеться у рамках WWDC 2022 вже 6 червня. Там традиційно багато уваги приділяється саме операційним системам та їх новим функціям. А от роутери можуть бути секретом аж до моменту офіційного анонсу.