Як летить час: позашляховик Toyota 4Runner наразі святкує свій 40-річний ювілей. Компанія готується до запуску на ринку США автомобілів Toyota 4Runner 2023 модельного року, що дозволяє відрахувати «кругленьку цифру» від 1983 року, коли вперше з’явилась модель з назвою Toyota 4Runner.

Наче особливо намагаючись підкреслити зв’язок з 1980 рр., автомобіль отримав контрастні наліпки та бронзові колісні диски – як було модно того часу! Звісно, не обійшлося і без численних фірмових логотипів з написом «40». Проте, зрештою, ювілейна серія і справді виглядає цікаво та яскраво.

Всередині під капотом все залишилось без змін: бензиновий двигун V6 4.0 VVT-i потужністю близько 270 к.с., автоматична трансмісія, повний привод з пониженим рядом передач. Все ж перед нами справжній позашляховик!

Але якщо казати «всередині», маючи на увазі салон – то деякі зміни є. Перш за все, сидіння з контрастною ниткою, відтиснуті логотипи на підголівниках, а також позначення лімітованої версії автомобіля. З якого, до речі, випливає загальна кількість таких автомобілів – лише 4040 одиниць. Можна навіть не сумніватись, що за ними будуть ганятись колекціонери-фанати Toyota.

Цікаво, що Toyota 4Runner 40th Anniversary – це не єдиний ювіляр сьогодення. Так, нещодавно кросовер Volkswagen Touareg відзначив своє 20-річчя, а компанія BMW святкувала 50-річний ювілей легендарного підрозділу «M».