Pottermore – сайт Джоан Роулінг про її чарівні світи – безплатно виклав онлайн електронні книги про Гаррі Поттера в українському перекладі. Наразі на сайті доступні перші три частини історії – ще чотири з’являться найближчим часом. Тексти надало видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», що займалось перекладом і розповсюдженням «Гаррі Поттера» в Україні. 

«Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безкоштовний доступ до електронних книг про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від конфлікту.

Раніше ми не публікували цифрові видання українською мовою, тому у нас виникли деякі труднощі. Проте завдяки винахідливості наших команд, а також доброзичливості та підтримці українського видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», нам вдалось зробити ці історії безкоштовними для україномовних користувачів», – говорять у Pottermore. 

Книги можна читати онлайн на сайті. Їх підтримують більшість пристроїв. Зараз Pottermore співпрацює з благодійною організацією Джоан Роулінг Lumos та іншими, щоб більше людей могло дізнатися про можливість читати Гаррі Поттера українською онлайн.