В компанії SKODA існує навчальний підрозділ «SKODA Academy», де готують майбутніх спеціалістів для співпраці: тут і навчання, і стажування, і варіант працевлаштування. А також – можливість створення власного «автомобіля мрії»: розробка тематичного концепт-кара на базі вже наявного автомобіля SKODA.

Такі розробки тривають ще з 2014 року. А тепер останнім прикладом став концепт-кар SKODA AFRIQ Concept, в основі якого лежить вже відомий компактний кросовер SKODA Kamiq. Проте за візуально схожим кузовом приховано немало цікавих доопрацювань: заварені задні дверцята, встановлений каркас безпеки, величезні ралійні колеса, додаткове світло та повітрозбірники, велике антикрило.

Багато елементів зовнішності й справді функціональні – вони запозичені від ралійного автомобіля SKODA FABIA Rally2 evo. Як і елементи салону: спортивні сидіння-ковші та специфічне кермо, «глуха» передня панель тощо.

Крім того, в салоні можна знайти таку цікаву деталь, як генератор води з повітря. Це розробка ізраїльської компанії Watergen, що дозволяє отримувати – конденсувати та очищати – до 20 літрів питної води на добу.

Проте ще цікавішою особливістю концепт-кара SKODA AFRIQ є його двигун та система повного приводу, запозичені з моделі SKODA OCTAVIA. Під капотом SKODA AFRIQ Concept встановлено бензиновий турбомотор 2.0 TSI, що продукує 190 к.с. потужності та 320 Нм крутного моменту. Далі «коні» та «ньютони» відправляються до роботизованої трансмісії DSG та на всі чотири колеса – тобто, кросовер SKODA AFRIQ Concept має повний привод.

А тепер згадайте про каркас в салоні, великі колеса, необхідність встановлення спортивної підвіски. Диво, проте попри численні технічні додатки, автомобіль SKODA AFRIQ Concept виявився приблизно на 100 кг легшим від початкової моделі SKODA Kamiq!

До речі, кросовер SKODA Kamiq має лише передній привод та комплектувався максимум 150-сильним двигуном. А якщо новий концепт – це не просто «автомобіль для тренування студентів»? А якщо новий концепт – це можливість «промацати» варіант створення динамічного зарядженого кросовера в компактному форматі SKODA Kamiq? Дізнаємось найближчим часом: уважно слідкуємо за наступними новинами SKODA!