Карти Google, Apple та Microsoft можна «попросити» приховати зображення свого приватного будинку. До цієї функції вже вдався генеральний директор Apple Тім Кук через проблеми зі сталкінгом – однак звичайним користувачам вона теж доступна. 

Щоб приховати будинок, сервіси розмиють його зображення. Слід врахувати, що відновити його буде неможливо. Принаймні, Google Maps розмиють його назавжди. Apple та Microsoft не вказують, чи можна буде це скасувати, однак вони можуть діяти за таким самим протоколом або ввести його у майбутньому.

Google Maps

  1. Знайдіть свій будинок на сайті або у додатку. 
  2. Перейдіть у режим Street View. Для цього клікніть по зображенню, яке з’являється під час перегляду об’єкта. 
  3. Далі клікніть на три крапки у лівому верхньому куті (веб-версія) або у правому верхньому куті (додаток) та виберіть «Повідомити про проблему». 
  4. Слід буде заповнити форму, яка містить зображення зі Street View та червоний квадрат. Переконайтесь, що ділянка, яку треба розмити, точно потрапила у квадрат. 
  5. Оберіть «Мій дім» у розділі «Запит на розмиття» та обов’язково вкажіть нижче свою електронну адресу. Натисніть «Надіслати».
  6. Пізніше ви можете отримати листа від Google, який запитає додаткову інформацію. 

Apple Maps

  1. Перейдіть до Look Around – це версія Street View від Apple. Для цього треба клікнути на значок Look Around, який з’являється, коли на карті ставлять відмітку або шукають певну адресу. 
  2. Зображення у Look Around не настільки розбірливі, як у Street View, тож спершу варто переконатися, що будинок справді видно. 
  3. У картах немає внутрішнього інструмента, щоб розмити його зображення. Доведеться надіслати листа на [email protected].
  4. Apple не дає конкретних рекомендацій, що повинно бути в листі. Щонайменше, слід вказати у ньому адресу вашого будинку. Також можна додати фото будинку, виділивши, яку саме частину треба розмити. 

Bing Maps

  1. Ці карти мають вебверсію та додаток для Windows, а перегляд вулиць тут має назву StreetSide. 
  2. У верхньому правому куті наведіть на «Дорога» (це стандартний вид) та виберіть StreetSide. Потім клікніть на блакитну лінію на карті. 
  3. На сайті слід клікнути на «Повідомити про проблему конфіденційності» зліва унизу. У додатку для Windows треба обрати «Повідомити про проблему» справа унизу. 
  4. Ви перейдете до форми, яку слід заповнити. Вкажіть свою e-mail-адресу, клікніть на частину зображення, яку треба прибрати, та оберіть «Будинок» з випадного меню.   
  5. Клікніть «Надіслати», щоб передати свій запит до Microsoft. Компанія не надає багато подробиць щодо процесу розмиття, однак швидше за все вона повідомить, коли запит виконають.