Компанія Google повідомила, що надає фінансову допомогу для  закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів, щоб вони могли продовжувати спілкуватися та співпрацювати зі своїми учнями, які через війну вимушені навчатися віддалено.

Google вже співпрацює з місцевими організаціями, щоб провести тренінги для близько 50 000 викладачів,  а також допомогти школам налаштувати пристрої та керувати ними віддалено завдяки оновленню Chrome Enterprise.  За допомогою серії семінарів та онлайн-матеріалів викладачі дізнаються, як використовувати свої пристрої та набір інструментів Google Workspace for Education.

Окрім того, Google співпрацює з Міністерством освіти України, ЮНЕСКО та партнерами з усього світу, щоб надати необхідні обладнання, програмне забезпечення, контент і провести тренінги з цифрової компетентності.

Google for Education також продовжуватиме оновлювати такі ресурси, як “Навчайте, де б ви не були” – центральний ресурс, розроблений під час пандемії, який містить інформацію, поради, тренінги та інструменти для навчання.

Компанія також створила YouTube-платформу “Навчання”, щоб українські учні віком від 13 до 17 років могли знайти освітній  контент, який допоможе їм у навчанні. При цьому особливий акцент буде зроблено, наприклад, на українську літературу та мовознавство, фізику, біологію, хімію та математику тощо.