Емулятор з відкритим кодом PCSX2 – найкращий спосіб грати в ігри для PlayStation 2, оскільки він підтримує «понад 98% оригінальної бібліотеки PS2». Однак він ніколи не виглядав привабливо з примітивним UI, що часто змушувало гравців шукати окрему програму запуску інтерфейсу. Перший публічний реліз PCSX2, що використовує фреймворк Qt, покликаний це змінити. 

Новий інтерфейс має вид сітки для показу обкладинок ігор, а також більш традиційний вид списку, опцію темного режиму та ряд простих іконок у верхній частині екрану. Деякі з цих іконок виділені сірим, оскільки це збірка для розробників. До наступного стабільного релізу пройде ще деякий час. 

Інтерфейс виглядатиме знайомо для користувачів емулятора PS1 DuckStation. Ймовірно, це через внесок розробника Stenzek, який також працював над ним.

Щоб бібліотека виглядала привабливо, слід завантажити обкладинки з ресурсу на кшталт The Cover Project, перейменувати файли так, щоб вони відповідали файлам .iso, та перенести їх у папку для обкладинок у каталозі PCSX2. Потім потрібно вибрати Game Grid в меню виду PCSX2 – і всі обкладинки будуть красиво розміщені на екрані.