Для компанії Nissan компактний кросовер Juke – це не тільки один з бестселерів, але також й можливість для сміливих експериментів: Nismo-версії, начиння від суперкара GT-R, а вже скільки було дизайн-пакетів…

Тож не дивно, що японці знову підготували незвичний концепт-кар, для якого явно не пошкодували літер у назві: зустрічайте Nissan Juke Hybrid Rally Tribute Concept. Звісно, перш за все тут привертає увагу слово «Rally» – це й справді концепт, що нагадує нам про ралійну історію Nissan. Це й справді концепт, що виконаний за всіма «канонами жанру»: великі колеса для бездоріжжя, змінена підвіска та збільшений кліренс, каркас в салоні, дві «запаски» в багажнику. Виглядає круто!

Проте насправді варто звернути увагу на інше слово, а саме – «Hybrid». Адже побудовою такого концепт-кара, компанія прагне ще раз нагадати про появу нової версії автомобіля: кросовер Nissan Juke Hybrid буде доступним першим покупцям на ринку Європи вже влітку.

Нагадаємо, що з початком своєї кар’єри, кросовер Nissan Juke отримав лише один двигун – бензиновий 1-літровий 3-циліндоровий «турбо». Проте гібрид тепер зможе запропонувати +25% потужності (близько 140-145 к.с. в залежності від налаштувань) та до -40% споживання пального у міському циклі. Все це досягнуто завдяки поєднанню бензинового двигуна (94 к.с. та 148 Нм) з електромотором (49 к.с. і 205 Нм) – наче цілком звична конструкція, так?

Проте інженери пішли далі та подарували моделі Nissan Juke Hybrid досить потужний стартер/генератор (що може короткочасно грати роль додаткового електродвигуна), акумуляторну батарею місткістю 1,2 кВт⋅год, а також інноваційну трансмісію. Остання поєднує бензиновий двигун та електромотор у будь-якому варіанті – тобто, створює гібрид «паралельного» або «послідовного» типу. Крім того, всередині трансмісії передбачена 2-ступенева КПШ для електромотора та 4-ступенева КПШ для бензинового двигуна.

То ж пропонуємо особливу увагу звернути не стільки на «ралійні особливості» концепту Nissan Juke Hybrid Rally Tribute Concept, скільки на його «гібридні особливості»: панель приладів в салоні, корпус гібридного силового агрегату тощо. Сподіваємось вже скоро побачити такі гібридні варіанти нового Nissan Juke і в нашій мирній, квітучій, заможній Україні.