Історія життя Президента України Володимира Зеленського була перетворена в біографічний комікс від американського видавництва TidalWave Comics – «Політична влада: Володимир Зеленський» / «Political Power: Volodymyr Zelenskyy», пише Reuters. 22-сторінковий глянець, опублікований цього тижня, розповідає про шлях Зеленського від коміка до президента, якого він колись зіграв в популярному телешоу, а потім і до лідера країни під час війни.

Комікс про Зеленського: історію життя Президента України розказали в графічному романі

«Хто він? Що змушує його працювати? Чому він правильний лідер для України в цей момент? Це те, що мене цікавило, коли я починав дослідження», – сказав письменник Майкл Фрізелл.

Інший учасник проєкту, художник Пабло Мартінена, також намалював біографії Девіда Бекхема, Нельсона Мандели та Дональда Трампа.

«Ця книга багато значить для мене через мою українську спадщину», — сказав американський видавець Даррен Г. Девіс у своїй заяві. «Обидві групи моїх дідусів і бабусь іммігрували з України. Я хотів використати цей засіб, щоб не тільки розповісти історію, але і якось пожертвувати на цю справу».

Частина коштів від продажу коміксу про Зеленського буде передана Міжнародному Червоному Хресту.