Росія поки не планує блокувати YouTube, заявив міністр цифрового розвитку країни, визнаючи, що від цього більше постраждають російські користувачі, пише Reuters.

Росія заблокувала інші іноземні соціальні медіаплатформи, але, попри місяці штрафів і погроз на адресу YouTube, так і не наважилася обмежити роботу відеохостингу. При тому, що він не видаляє вміст, який Кремль вважає незаконним, та ще й обмежує його власну пропаганду. Тому насправді повне відключення YouTube в Росії було б доброю новиною для всього світу та дозволило б звільнити платформу від контенту сумнівної якості.

Маючи близько 90 мільйонів користувачів щомісяця в Росії, YouTube надзвичайно популярний і відіграє важливу роль у цифровій економіці. Хоча в Росії є внутрішні версії інших соціальних медіа, життєздатної альтернативи YouTube не існує. Навіть попри постійні намагання розкрутити локальний відеохостинг Rutube, що періодично падає через неякісну виконання та зусилля хакерів.

Окрім того, міністр цифрового розвитку Росії заявив, що країна нібито не прагне до подальшої ізоляції від глобальної інтернет-інфраструктури, від якої вона відключилася під час випробувань минулого літа.