Наступне після World Update VIII: Iberia оновлення Microsoft Flight Simulator присвячено Італії та Мальті й, звісно ж, має назву World Update IX: Italy and Malta. І воно як завжди гарне.

Оновлені дані та зовнішній вигляд 100 аеропортів зон LI (Італія), LM (Мальта) та LC (Кіпр). З’явилися детальні моделі аеропортів Палермо, Сондріо, Марина ді Кампо та Больцано. Фотограмметричні дані додані до 13 міст: Турина, Барі, Неаполя, Венеції, Риму, Мілана, Перуджі, Парми, Анкони, Павії, Зіттаделли, Пестума та Падуї. У грі з’явилося 105 нових точок інтересу – пам’яток, замків, маяків, палаців, церков та таке інше. Збільшилась і кількість завдань – 3 нових маршрути польотів по точках, 3 оглядових польоти та 3 складних посадки.

Цікаво, що запланований водночас з виходом World Update IX: Italy and Malta реліз нового літака в серії «Локальні легенди», назву якого розробники обіцяли розкрити перед самим виходом… так і не відбувся. Буде смішно (насправді ні!), якщо це знову був наш Ан-2, і що реліз вдруге зірваний керівництвом «Антонова».

На 25 травня 2022 р. запланований реліз доповнення Top Gun: Maverick, присвяченого виходу однойменного фільма з Томом Крузом. Вихід цієї картини вже 5 разів відкладався, а разом з ним і реліз DLC для Microsoft Flight Simulator. Тож сподіваємось, цього разу стрічку не перенесуть знову. Віртуальні пілоти вже досить довго чекають обіцяний працюючий авіаносець і можливість злітати та сідати на нього.