Фентезійна 4X-стратегія Master of Magic від MicroProse та Simtex, яка вийшла у 1994 р. вважається однією з перлин класичної ігрової епохи. І хоч свого часу Stardock спробувала повторити формулу цієї гри в Elemental: War of Magic вийшло не те. І ось, відомий видавець покрокових стратегій компанія Slitherine, та польська студія MuHa Games (Thea: The Awakening, Thea 2: The Shattering) оголосили про створення офіційного ремейку класичної гри.

Master of Magic зразка 2022 р. перейшов з квадратної сітки на гексагональну, але розробники обіцяють, що в тому, що стосується геймплею, вони будуть дуже обережно ставитися до спадщини оригінальної гри.

Гравець зможе вибрати одного з 14 могутніх чарівників та користуватися майже 200 закляттями з 5 різних шкіл магії. Набирати війська зі 196 різних юнітів, створювати артефакти та предмети. Крім того, у грі будуть два паралельних всесвіти Арканус та Міро, так само як і в оригінальній Master of Magic.

Наразі Master of Magic знаходиться у статусі альфа-версії, але бета-тестування почнеться вже на цьому тижні, а реліз гри заплановано протягом 2022 р. Цікаво, з нетерпінням чекаємо.