Luna Foundation Guard зробила невдалу спробу зберегти прив’язку стейблкоїна terraUSD (UST). Для цього вони виплатили криптовалюту на мільйони доларів і майже вичерпали резерви фонду. З 80 тисяч Bitcoin у їх власності залишилось всього 313. 

Решту активів, в основному в аварійних токенах UST і LUNA, фонд збирається витратити на компенсації інвесторам. Нагадаємо, минулого тижня екосистема Terra вартістю $40 мільйонів зазнала краху. Стейблкоїн terraUSD, який мав коштувати $1, впав до 20 центів – а токен LUNA, який мав бути «амортизатором» для прив’язки terraUSD, впав з $80 до 0 центів

8 травня Luna Foundation Guard перевела понад 50 000 Bitcoin «для торгівлі з контрагентом», коли ціна UST тільки почала падати. 12 травня ще 30 000 Bitcoin із резерву продали Terraform Labs «в останній спробі захистити прив’язку».  

Ці маневри не допомогли, оскільки трейдери продовжували продавати токен за інші стейблкоїни, що призвело до відтоку капіталу з UST і, таким чином, до зниження цін. Резерви Luna Foundation Guard майже вичерпались у спробі захистити прив’язку стейблкоїна. Зараз у них є близько $80 мільйонів у інших криптовалютах. Це – крихітна частка у порівнянні з $10 мільярдами на початку цього місяця. 

Зараз Luna Foundation Guard звинувачують у тому, що вони недостатньо прозоро розпоряджались резервними фондами, які мали належати децентралізованій спільноті Terra. Провідні діячі у сфері блокчейну закликають фонд виплатити компенсації меншим власникам UST та LUNA перед виплатами більшим інвесторам.