HP анонсувала монітор з вебкамерою, що стежить за користувачем

Десктопні монітори з вбудованими вебкамерами досі зустрічаються порівняно нечасто, хоча потреба у такій камері останнім часом, з широким розповсюдженням відеоконференцій на віддаленій роботі, є досить високою. Тому не дивно, що нові офісні моделі поступово отримують цю функціональність.

Однією з таких новинок став HP Z24m G3 — 23,8-дюймовий монітор з 5-мегапіксельною камерою, орієнтований, за словами виробника, на професійних творців. Модуль камери, попри його вигляд, незнімний, але може ховатися за корпусом. Він оснащений інфрачервоним сенсором (можна використовувати для авторизації в системі за допомогою Windows Hello) і датчиком наближення — це дозволить заблокувати комп’ютер, коли користувач відходить від робочого місця.

Унікальною ж особливістю цієї вебкамери є можливість відстежувати положення користувача і змінювати фокусування в залежності від його переміщення перед монітором — за описом звучить дуже схоже на технологію Center Stage, яку Apple анонсувала для FaceTime на iPad Pro минулого року.

Решта характеристик HP Z24m G3 також звучить непогано: роздільна здатність 2560х1440 точок (на діагоналі 23,8” це дає щільність пікселів на рівні 123 PPI, розмір точки — 0,21 мм), частота оновлення — 90 Гц. IPS-панель має максимальну яскравість на рівні 400 ніт, контраст — 1000:1, колірне охоплення становить 99% простору sRGB та 90% DCI-P3, заявлена точність кольоровідтворення — ΔE<2.

З додаткової функціональності — пара вбудованих мікрофонів з шумопоглинанням і стереодинаміки, що спрямовані донизу і невидимі для користувача. Що цікаво – живлення монітор отримує через USB-C порт, тож його можна використовувати й з ноутбуками у якості другого екрана.

HP Z24m G3 має з’явитися у продажу в липні цього року. Компанія поки що не оприлюднила рекомендовану ціну на монітор, але можна припустити, що він буде дорожчий за ще одну новинку – Z24q G3 (по суті те саме, але без вебкамери); ця модель очікується вже цього місяця, і її вартість становитиме $374.

Більше коментарів!