HP Z32k G3 — перший монітор HP з панеллю IPS Black

LG Display представила нову технологію IPS Black пів року тому, під час виставки CES 2022. Тоді ж стало відомо, що Dell планує використати її у своєму новому моніторі. І от нарешті ще один виробник анонсував нову модель на IPS Black – HP Z32k G3.

Нагадаємо, головною перевагою IPS Black над традиційними IPS-панелями є темніший на 35% чорний колір, внаслідок чого монітори на базі такої технології мають значно вищий контраст і наближаються за цим параметром до VA-моделей.

Новинка HP Z32k G3 — це 4K-монітор з діагоналлю 31,5 дюймів і частотою оновлення 60 Гц. Статичний контраст становить 2000:1 (навіть у найкращих традиційних IPS-моделей він зазвичай не перевищує 1300:1), пікова яскравість сягає 400 ніт, колірне охоплення розширене й покриває 98% простору DCI-P3. Монітор підтримує режим HDR, є сертифікація DisplayHDR True Black 400.

У HP Z32k G3 є KVM-перемикач, що дозволяє комфортно використовувати його як екран для двох комп’ютерів одночасно, Ethernet-порт та USB-концентратор на 4 порти USB 3.2. Ще дуже цікавою функціональністю є наявність роз’єму Thunderbolt 4, через який можна не тільки передавати відео/аудіо (40 Гбіт/с), але й заряджати під’єднаний ноутбук (100 Вт).

Компанія наразі не розголошує вартість монітора, відомо лише, що HP Z32k G3 має надійти у продаж у листопаді цього року.

Більше коментарів!