LG DualUp: перший десктопний монітор зі співвідношенням сторін 16:18

У той час коли головною тенденцію в моніторах стає все ширший екран, LG вирішила “піти іншим шляхом” і випустила LG DualUp — монітор, екран якого заввишки більший, ніж завширшки.

LG DualUp (28MQ780) — 28-дюймовий монітор з роздільною здатністю 2560×2880 точок, або Square Double QHD, як її називає виробник. Площа екрана така сама, як у двох звичайних моніторів з діагоналлю 21,5”, які розташували один над одним. Фірмова панель виконана за технологією Nano IPS та може відображати 98% кольорового простору DCI-P3. Монітор оснащений двома відеовходами HDMI та одним DisplayPort, а також USB-концентратором на два порти USB 3.0 плюс USB Type-C з підтримкою заряджання (90 Вт).

За словами виробника, LG DualUp пропонує революційний підхід для творчості з використанням двох робочих екранів одночасно — замість розташування двох відкритих вікон одне поруч з іншим новий монітор робить це “вертикально”. Що ж, щонайменше, такий варіант дозволяє трохи менше переводити погляд, коли перемикаєшся між програмами, але чи зручніше це в реальній роботі — можна дізнатися лише спробувавши особисто.

LG DualUp вже доступний для замовлення на офіційному сайті та через дилерську мережу компанії за рекомендованою ціною €699 (або $699).

Більше коментарів!