Декілька днів назад ми ділились із вами цікавою інформацією стосовно планів Apple по використання роз’єму USB-C в iPhone. Якщо вірити аналітику Мін-Чі Куо, компанія із Купертіно нарешті відмовиться від порту Lightning і почне встановлювати USB-C у свої смартфони вже у 2023 році.

Тепер же Куо заявляє, що разом з iPhone 15 буде представлена лінійка аксесуарів з USB-C. Вона буде включати AirPods, Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad і MagSafe Battery Pack для iPhone.

Це виглядає вельми логічним кроком від Apple, який допоможе перевести всю екосистему пристроїв компанії на єдиний порт для заряджання. До слова, у вересні 2012 року Філ Шиллер, старший віцепрезидент Apple, заявив під час презентації першого iPhone із Lightning, що цей порт буде стандартом Apple “на наступну декаду”. Що ж, десять років пройшло, настав час змін.

Що цікаво, Куо також згадав у своєму твіті про iPhone без жодного роз’єму. Нагадаю, в мережі час від часу з’являлись чутки щодо намірів Apple представити таку модель. Проте аналітик відзначив, що через певні обмеження бездротових технологій і незрілість екосистеми MagSafe, такий пристрій досі не був презентований.