За даними аналітика Мін-Чі Куо, компанія Apple все ж таки відмовиться від використання Lightning у своїх смартфонах iPhone на користь USB Type-C, починаючи з другої половини 2023 року. Тобто з великою ймовірністю лінійка iPhone 15 отримає більш універсальний роз’єм.

“USB Type-C може покращити швидкість передачі та заряджання iPhone, але остаточні деталі специфікації все ще залежать від підтримки iOS” – пише аналітик.

Також за даними Куо, перехід Apple до USB Type-C збільшить попит на постачальників відповідних компонентів для роз’єму, через великі обсяги замовлень як від самої Apple, так і виробників аксесуарів.

“Очікується, що наявні постачальники екосистеми Apple, пов’язані з USB Type-C (наприклад, контролер, роз’єм), стануть центром уваги ринку в найближчі 1-2 роки завдяки значним замовленням iPhone та аксесуарів, які використовують порти USB Type-C” – пояснює Мін-Чі Куо.

Цього року конектор та порт Lightning відзначать 10 років, вони вперше були представлені в смартфоні iPhone 5, що вийшов у вересні 2012 року. Попри свій поважний вік, роз’єм не втратив актуальності, дозволяючи відносно швидко заряджати iPhone, передавати дані, підключати аксесуари та навушники. Проте останні плани ЄС запровадити USB Type-C, як єдиний стандарт для зарядки, все одно б змусили Apple замінити Lightning тою чи іншою мірою.

Окрім того, враховуючи, що USB Type-C вже давно використовується в ноутбуках та планшетах Apple, його реалізація в iPhone покращить досвід користувачів, адже вони зможуть заряджати смартфони зарядками від MacBook, як це зараз можна робити майже з будь-яким Android-смартфоном.