Apex Legends Mobile — мобільна версія відомого шутера у жанрі “королівська битва”, після кількох регіональних бета-версій нарешті отримала повноцінний глобальний реліз — гра вже доступна для завантаження у Google Play Store та Apple App Store.

За словами розробника, Apex Legends Mobile — повністю окрема гра, що не має зв’язку з “великою” Apex Legends, проте “окремість” здебільшого полягає в тому, що Apex Legends Mobile не підтримує кросплей з грою на ПК/консолях, а також має власний прогрес, сезони тощо.

Що стосується ігрового процесу та дизайну – Apex Legends Mobile має дуже знайомий вигляд для усіх, хто хоч раз запускав звичайний Apex Legends (до речі, ще рік тому розробник повідомляв, що таких гравців стало 100 млн). Звісно, геймплей був адаптований під керування за допомогою сенсорного екрана – розробник навіть додав ексклюзивного героя Fade, “створеного спеціально для мобільного ігрового процесу”.

Apex Legends Mobile вже доступна для завантаження на iOS та Android

Крім нього, до Apex Legends Mobile потрапили ще дев’ять героїв з головної гри. Ігрові режими — стандартний Battle Royale на 60 гравців, “Арена” (менші за розміром раунди 3-на-3) та ексклюзивний для мобільної версії командний deathmatch 6-на-6.

Перший сезон Apex Legends Mobile стартував сьогодні, 17 травня, гра доступна за моделлю free-to-play з внутрішніми покупками (згідно з інформацією на сторінці гри в Google Play, ціни в ній варіюються у межах $0,99-$99,99).