Програміст з Чернівців Сергій Максимець, до речі автор стратегічної гри «Битва за Україну», створив підбірку корисного відео для бійців ЗСУ оптимізованого для перегляду на телефоні.

Відео-полігон містить матеріали з підготовки, тактиці, використанню тієї чи іншої зброї, знищенню техніки ворога, таке інше. Всі відео оптимізовано по розміру та перекодовано у формат, який розуміють усі кнопочні телефони. Таке відео займає мало місця і до того ж дуже економно споживає заряд батареї.

Підбірку можна дивитись без доступу до інтернету з мінімальним споживанням заряду на будь-якому телефоні чи планшеті. Наприклад, кнопочний телефон з батареєю на 4000 mA може показувати таке відео до 30 годин на одному заряді.

Сергій Максимець вважає, що саме окремий захищений кнопочний телефон – ідеальне місце для подібного корисного відео. Автор навіть рекомендує деякі конкретні моделі, наприклад, BQ-2430 Tank Power вартістю усього 900 грн та Sigma PR68, який коштує від 1700 до 1900 грн.

Підбірка Відео-полігон займає 2,9 Гб, її можна скачати з сайту, також автор пропонує безкоштовно надсилати бійцям SD-карти або кнопочні мобільні телефони з підбіркою. Крім того, Сергій відкритий до обговорень по цьому проєкту. Наприклад, ви можете залишити свої пропозиції у коментарях.