Минулого тижня з’явилась інформація, що німецька компанія Volkswagen планує відновити у США випуск позашляховиків та пікапів Scout. Наче лише одна невеличка новина, проте якщо поглянути глибше – то виявиться, що це ще один крок у напрямку величезного стрибка, до якого готується німецький гігант. Напрямок цього стрибка вже зрозумілий: звісно, до електромобільного майбутнього!

Електричний позашляховик та пікап Scout – для ринку США

Отже, почнемо з історії щодо анонсованих електромобілів Scout. Колись ця назва була ім’ям сімейства моделей, що вироблялись американською компанією International Harvester. Фактично мова йшла про великі класичні позашляховики, які цілком могли конкурувати з відомим «класиком» Ford Bronco кінця XX сторіччя.

Тепер німці з компанії Volkswagen прагнуть зробити ім’я Scout не просто назвою моделі, а окремим брендом. Під яким будуть також вироблятись улюбленці покупців зі США – великий позашляховик та пікап.

Тільки тепер це будуть електромобілі, які створять з «чистого аркуша». Інших деталей наразі немає, проте плани виробництва вже є: перші прототипи мають показати у 2023 році, а серійні моделі почнуть випускатись у 2026 році. Запам’ятайте ці дати!

Компактні електромобілі Volkswagen, Skoda, SEAT – для Європи

На відміну від США, європейський ринок вимагає невеличких моделей – і вони теж вже заплановані. Мова йде одразу про три моделі від брендів, що входять до групи Volkswagen: кожен електромобіль отримає свій власний дизайн та формат кузову, проте всі вони будуть належати до т.зв. «В»-сегменту.

В цьому випадку відомо трошки більше деталей. По-перше, всі електромобілі будуть побудовані на платформі MEB Small: очікується тільки передній привод, задня напівзалежна підвіска, акумулятори середнього розміру. Це будуть прості та масові моделі ціною 20-25 тис. євро. Отже, вони будуть вражати не характеристиками, а масовими продажами та величезними обсягами виробництва.

По-друге, для цього німці вже запланували колосальні інвестиції у розмірі 10 млрд євро, які мають вкласти одразу у два заводи, які розташовані в Іспанії. Першим стане повністю новий завод з виробництва акумуляторі. Другим пунктом значиться суттєве оновлення та переоснащення автозаводу SEAT, де й будуть складати електромобілі – одразу всіх трьох марок. Фабрика з виробництва акумуляторів почне будуватись вже у 2023 році, а випуск товарних електромобілів має розпочатись трошки пізніше: орієнтовно у 2025-2026 рр.

Великі електромобілі – для вибагливих клієнтів

Звісно, окрім компактних електромобілів, компанія Volkswagen також має плани й на великі дорогі моделі. Які умовно можна назвати Project Trinity: саме під таким позначенням наразі створюються різноманітні «електромобілі майбутнього». конкретних моделей поки що немає. Проте є численні натяки на «Проєкт Трійці»: скетчі або концепт-кари, як Volkswagen ID Vizzion – величезний 5-метровий седан.

Серед вже відомої інформації стосовно цього проєкту, слід відзначити наступне: оригінальна платформа SSP, можливість використання повного приводу (а отже – встановлення двох електромоторів), великий акумулятор і запас автономного пробігу 650-700 км, готовність до автопілота четвертого рівня, дуже швидке заряджання. Швидше за все, останньому має посприяти використання бортової системи з напругою 800 вольтів.

Тобто, мова йде про застосування деяких технологій Porsche Taycan та Audi etron GT, проте в ширшій лінійці моделей та більш масових електромобілів. Й не тільки седанах (див. вище), але також кросоверах чи навіть мінівенах – прикладом чого може бути концепт-кар Audi Urbansphere, про який ми вже розповідали.

Згідно з «Проєктом Трійці», загальний обсяг виробництва електромобілів різних марок та моделей має сягнути 40 млн одиниць. Перші прототипи серійних моделей дебютують 2023 року, виробництво стартує у 2026 році.

Отже, новий стрибок для Volkswagen призначається на…

На період 2025-2026 років – саме тоді має стартувати серійне виробництво різноманітних електромобілів. Зауважте: ми тут згадали лише те, що відомо на сьогодні. А скільки ще проєктів нових електромобілів з’явиться до того часу? Крім того, зауважте як саме «німці» підходять до формування лінійки електромобілів: вони не шкодують грошей та зусиль, аби дати певним ринкам збуту саме ті моделі, які вимагають клієнти. То ж зрештою це обов’язково має призвести до успіху та перемоги!