Розвиток електрокарів йде далі, ніж просто заміна традиційних паливних двигунів на електротягу. Все більше концептів підводять до того, що автівки будуть самостійно відвозити пасажирів до потрібного місця, поки всі в салоні будуть відпочивати, розважатися та/або працювати. І все це має бути з максимальним комфортом.

Новий концепт-кар Audi Urbansphere EV дотримується саме такої парадигми.

Для початку, це великий позашляховик майже 5 з половиною метрів в довжину (18,07 ft), 2 метри завширшки (6,59 ft) та 1,78 метра заввишки (5,84 ft), а колісна база складає 3,4 метра (11,15 ft). Тобто це майже Hummer EV. І як велика автівка, концепт отримав відповідні не менш вражаючі 24-дюймові колеса.

Концепт має дуже футуристичний дизайн. Спереду та ззаду автівки є великі зони підсвітки з різними кольорами, які можуть підлаштовуватися під відповідні ситуації. Замість бокових дзеркал камери. А щоб додати «розкоші» автівка отримала дверцята в стилі Rolls Royce, великі вікна та скляний дах.

В салоні знайшлося місце для чотирьох роздільних сидінь. При чому задні можуть розкладатися та мають висувні підніжки. А для зручності посадки та висадки пасажира вони можуть трохи обертатися у напрямку дверцят.

Також салон передбачає багато прозорих дисплеїв, а у спинках передніх сидінь додатково вмонтовані окремі екрани для задніх пасажирів. Всі вони дозволяють розважатися або працювати в дорозі. Ба більше, концепт передбачає віртуального асистента, який, наприклад, допоможе замовити столик в ресторані. Також інтелектуальна система спостереження за пасажирами зможе запропонувати опції зняття стресу в дорозі (припускаю, що це релаксуюча музика, зміна кольорів підсвічування салону та масаж в сидіннях).

Ну і звісно, «автівка майбутнього» обладнана автопілотом 4-го рівня, який може самостійно відвезти пасажирів до пункту призначення, висадити біля входу, наприклад, у бізнес-центр, та самостійно поїхати на паркінг чи зарядну станцію. Але також таке авто передбачає й звичайний спосіб керування водієм.

Батарея місткістю 120 кВт⋅год дозволить подолати 750 км (466 миль) на одному заряді. Поновити його можна швидкісною зарядкою потужністю 270 кВт, яка за 25 хвилин дозволить поновити 80% батареї. Два мотори спереду та ззаду видають потужність у 400 к.с./295 кВт та мають запас крутного моменту у 690 Н·м. А пневмопідвіска має забезпечити максимальний комфорт у салоні.

Звісно, це концепт, який може так і не потрапити в серійне виробництво у саме такому вигляді. Але все більше виробників демонструють подібне бачення машини майбутнього, яке все швидше наближається.