Протягом останніх тижнів у мережі активно ширились чутки стосовно нових флагманських навушників від Sony. Японська компанія вирішила не затягувати очікування і презентувала модель WH-1000XM5.

Третє і четверте покоління навушників майже не відрізнялись між собою в плані дизайну, тож від п’ятого чекали певних змін у цьому напрямі. Зовнішній вигляд WH-1000XM5 став більш елегантним і мінімалістичним, змінилась конструкція кріплення чашок до дужки. Також Sony використала нову штучну шкіру — вона стала тоншою і м’якішою, ніж раніше, що позитивно впливає на відчуття від користування навушниками. Вага пристрою – 250 грамів.

WH-1000XM5 дозволяють регулювати довжину дужки, а от скласти навушники, за аналогією із минулими поколіннями, ви не зможете. Через це фірмовий кейс для транспортування пристрою відчутно збільшився у розмірах. Він досить стильно виглядає, але і займає більше місця у рюкзаку, що не завжди зручно. Це рішення викликає деякі питання, адже новинка позиціюється, як навушники для мандрівників.

Sony офіційно презентувала топові навушники WH-1000XM5

Зображення / The Verge

Керувати функціями WH-1000XM5 можна за допомогою фізичних кнопок (перемикання режимів шумопоглинання, живлення), а також сенсорних панелей на чашах навушників. Окрім того, ви знайдете порт USB-C для швидкої зарядки (3 хвилин достатньо для 3 годин роботи) і 3.5-мм аудіороз’єм. Автономність WH-1000XM5 не змінилась у порівнянні з попередниками – ви можете розраховувати приблизно на 30 годин користування навушниками з увімкненою системою активного шумопоглинання.

Sony офіційно презентувала топові навушники WH-1000XM5

Система ANC, до слова, була вдосконалена. За її роботу відповідають процесори QN1 і V1. Компанія заявляє, що покращення найбільш помітні при середньо- та високочастотних шумах. Згідно з першими оглядами новинки, шумопоглинання дійсно стало ще кращим, тож Sony підняла планку для інших виробників ще вище. Позитивні відгуки й щодо якості звучання, хоча і WH-1000XM4 в цьому аспекті демонстрували себе якнайкраще. У WH-1000XM5 використовуються нові 30-міліметрові драйвери (в попередній моделі були встановлені 40-міліметрові драйвери), які забезпечують вас більш натуральним і збалансованим звучанням.

Для передачі аудіо можна використовувати вже згаданий вище 3.5-мм аудіороз’єм, а також Bluetooth 5.2. Є підтримка фірмового кодека LDAC, а також SBC і AAC. Окрім того, підтримуються функції Fast Pair (швидке під’єднання до Android-пристроїв), Swift Pair (швидке під’єднання до комп’ютерів з Windows 10/11), Multipoint Connection (одночасне під’єднання до двох Bluetooth-пристроїв) та інші. Вбудовано голосові помічники Google Assistant і Alexa.

Sony офіційно презентувала топові навушники WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5, як і раніше, можна придбати у двох кольорах: чорному і кремовому. А ось вартість навушників зросла на $50 і тепер пристрій коштує $399.99.