Повнорозмірні навушники Sony WH-1000XM4 є одними з найкращих у своєму класі. Вони пропонують чудову якість звучання разом із класною системою шумопоглинання, яка дозволяє відсікати більшу частину зовнішніх звуків і насолоджуватись улюбленими треками. Четверте покоління було випущено ще у 2020 році, тому японська компанія вже готує наступника, який отримає назву WH-1000XM5.

Німецький ресурс TechnikNews опублікував імовірні зображення новинки, а також деякі її технічні характеристики. Як можна побачити, навушники отримають оновлений дизайн. Така зміна має сподобатись фанатам, адже візуальної різниці між третім і четвертим поколіннями майже не було.

Конструкція WH-1000XM5 виглядає більш елегантно і мінімалістично, зокрема завдяки меншій товщині дужки. Також змінився механізм кріплення чашок, який став значно компактнішим. Навушники доступні у двох звичних кольорах: чорному і  бежевому. В комплекті буде йти чохол для транспортування.

Що стосується технічних характеристик, повідомляють про покращену автономність, яка складатиме до 40 годин з увімкненою системою активного шумопоглинання (на 10 годин довше, ніж у WH-1000XM4). Повний цикл заряду через порт USB-C займатиме 3.5 години, що на пів години довше, ніж у попередника. За роботу системи ANC тепер будуть відповідати одразу два процесори. Новий драйвер отримає і система відтворення звуку. Три мікрофони будуть допомагати системі шумопоглинання, а також передаватимуть ваш голос під час дзвінків. Під’єднати навушники до джерела звуку можна буде за допомогою Bluetooth 5.2 або 3.5-мм аудіороз’єму.

Поки що немає інформації щодо орієнтовної вартості Sony WH-1000XM5. Модель четвертого покоління була оцінена в $350 на старті продажів.