Розробники Meet замислилися над тим, як зробити онлайн-зустрічі якіснішими. Наразі команда Google Workspace працює над способами покращити будь-яку вебкамеру та мікрофон за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Найбільш разючою розробкою є Portrait Restore. За словами представників Google, він зробить чіткішим  навіть зображення з поганої камери або за слабкого зв’язку.

Google покращить слабкі веб-камеру та мікрофон за допомогою ШІ

Аналогічно Portrait Lighting дає набір інструментів, які зможуть висвітлити зображення на основі ШІ. Своє вікно з лівого боку перенести не можна, однак у Google Meet можна буде зробити так, ніби вікно з правого боку теж є. 

Google покращить слабкі веб-камеру та мікрофон за допомогою ШІ

Що стосується звуку, Google готує інструмент дереверберації – він мінімізує ехо від голосу, що виникає у домашніх кімнатах. 

Багато основних технологій походять від роботи з ШІ та машинним навчанням, яку Google виконав для телефонів Pixel. Хоча вони мають набагато краще «залізо» для подібних завдань, принцип лишається тим самим. 

Оскільки все більше людей користуються онлайн-інструментами для гібридної та віддаленої роботи, команда Google Workspace останні два роки замислювалась над тим, як зробити таку роботу простішою. Це стосувалось не лише інструментів для зустрічей, а й способів зробити спілкування більш привабливим. 

«Ми хочемо, щоб технології були стимулом. Хочемо, щоб вони допомагали, були інтуїтивними та вирішували справжні проблеми», – говорить Прасад Сетті, віце-президент Google із досвіду цифрової роботи. 

Google покращить слабкі веб-камеру та мікрофон за допомогою ШІ

Окрім цього, компанія планує впровадити інструмент для створення автоматичних підсумків активності у Spaces, щоб уранці можна було швидко ознайомитись із головним, не витрачаючи час на сотні повідомлень. Також запустять інструмент автоматичної транскрипції під час зустрічей Meet.