Remedy Entertainment вже давно мріяла зняти серіал за своєю найвідомішою серією ігор – Alan Wake. І от нарешті “мрії збуваються” — телевізійна мережа AMC придбала права на адаптацію ігрового всесвіту під “малі екрани”.

Про це повідомив творчий директор Remedy Entertainment — Сем Лейк у “щоденниках розробника”, а точніше — у випуску, присвяченому ювілею гри. Ніяких подробиць поки що не повідомляється, Сем лише зазначає, що він дуже задоволений тим, що це “чудове шоу” потрапило у надійні руки. Як відомо, AMC відповідальна за такі серіали, як Breaking Bad (“Пуститися берега”) та The Walking Dead (“Ходячі мерці”). Що ж, це цілком логічний крок — Alan Wake, мабуть, один з самих кінематографічних проєктів, які можна згадати.

Також у відео Сем Лейк, крім приємних спогадів про працю над оригінальною грою (якій зараз виповнюється 12 років), повідомляє, що Alan Wake Remastered вийде на Nintendo Switch і ділиться враженнями від роботи над новим образом герою у сиквелі. Нагадаємо, Alan Wake 2 був офіційно анонсований у грудні 2021 р., під час церемонії The Game Awards 2021, і поки що очікується десь у 2023 р. Також Сем Лейк зізнається, що попри те, що робота над грою йде дуже продуктивно, компанія не ділитиметься нічим “гучним” цього літа, як було спочатку обіцяно у грудні.