Сьогодні вночі в Лос-Анджелесі пройшла церемонія The Game Awards 2021, тригодинне шоу складалося з анонсів нових ігор — від оновлень та оголошення дат випуску до розкриття великих проєктів, які заплановані на майбутнє, пише Polygon. Однак нагороди також були. Головний приз — гра року — з 30 категорій The Game Awards отримав Hazelight Studios за It Takes Two.

SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Аманда Уоллер з’явилася на The Game Awards, щоб показати деякі «секретні» нові кадри з Suicide Squad: Kill the Justice League від студії Rocksteady Games. Виглядає хаотично і досить непогано. Дата виходу гри запланована на 2022 рік.

STAR WARS ECLIPSE

Розробник Detroit: Become Human студія Quantic Dream працює над новою грою Star Wars Eclipse у співпраці з Lucasfilm Games. Її події розгортаються в часи Високої республіки. Гра матиме кілька ігрових персонажів та розгалужену історію. Проєкт ще на ранньому етапі розробки, тому не має навіть приблизної дати релізу.

WONDER WOMAN

Гра Wonder Woman від розробника Middle-earth: Shadow of War студії Monolith Productions. Короткий тизер мало що розповідав про гру, окрім драматичного закадрового голосу та демонстрації персонажу самої Диво-жінки.

ALAN WAKE 2

Alan Wake 2 вийде у 2023 році, і трейлер виглядає доволі моторошно. Минуло 10 років з моменту останньої гри Alan Wake, яка була екшеном, проте продовження від Remedy буде в жанрі горор на виживання.

FORSPOKEN

Forspoken продовжує виглядати багатонадійно — плюс тепер у нього є дата виходу: 24 травня 2022 року. Під час вручення The Game Awards був показаний новий трейлер із безліччю вибухів.

THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

«Техаська різанина» бензопилою від творців «П’ятниця 13-е: Гра» також була розкрита під час The Game Awards коротким трейлером-тизером.

SENUA’S SAGA: HELLBLADE 2

Senua’s Saga: Hellblade 2 від Ninja Theory отримала дивовижний кінематографічний ігровий трейлер.

Серіал по HALO

Нове телешоу Paramount Plus по Halo отримало перший трейлер на The Game Awards. У ньому зіграють Пабло Шрайбер (Американські боги) у ролі Майстра Шефа, Наташа МакЕлхоун (Каліфорніейшн) у ролі доктора Хелсі та голос Джен Тейлор у ролі Кортани.

ELDEN RING

Наступна велика гра FromSoftware, Elden Ring, отримала новий трейлер на церемонії нагородження The Game Awards. До її створення було залучено Джорджа Р. Р. Мартіна, а режисером гри виступив Хідетака Міядзакі.

SONIC FRONTIERS

Нова гра від Sonic Team, яка очікується в кінці 2022 року для Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One та Xbox Series X.

SLITTERHEAD

Нова гра від автора Silent Hill Кейітіро Тоями та його нової студії Bohek Game Studios, як представлена в жанрі горор-екшн. Музику до гри створює композитор Акіра Ямаока, також відповідальний за звуковий супровід більшості ігор Silent Hill.

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM

Стелс-екшн від Daedalic Entertainment і NACON. The Lord of the Rings: Gollum планується випустити у 2022 році. Гра нарешті дозволяє гравцям увійти у світ «Володаря перснів», як в ролі Голлума, так й Смеагола.

TINY TINA’S WONDERLANDS

Tiny Tina’s Wonderlands — відеогра в жанрі шутера від першої особи з елементами рольового бойовика, розроблена Gearbox Software. Вихід гри запланований на 25 березня 2022 року.

AMONG US

Among Us отримає версію для віртуальної реальності, як показано в дуже короткому кліпі під час The Game Awards.

STAR TREK: RESURGENCE

Star Trek: Resurgence — це гра з вибором від третьої особи у всесвіті Star Trek, яка виходить у 2022 році від Dramatic Labs, студії, що складається з ветеранів Telltale Games.

ARC RAIDERS

Від Embark Studios, студії, заснованої колишніми розробниками DICE та Battlefield, Arc Raiders — це шутер в стилі гравець проти оточення (PVE), який виходить у 2022 році.

Музика без авторських прав від Riot Games

Riot Games анонсувала Sessions: Diana, альбом музики без авторських прав, який стримери та творці контенту можуть використовувати, не боячись відповідальності за законом DMCA.

Матриця: Воскресіння + The Matrix Awakens

Кіану Рівз з’явився на церемонії вручення нагород The Game Awards, щоб показати новий трейлер фільму «Матриця: Воскресіння». Крім того, було представлено The Matrix Awakens — новий інтерактивний досвід у світі The Matrix.

RUMBLEVERSE

У наступному році на консолях з’явиться барвиста гра під назвою Rumbleverse в жанрі Battle Royale, але з професійної боротьби. Вона вийде на PlayStation 4, PlayStation 5, ПК з Windows через Epic Games Store, Xbox One та Xbox Series X.

THE EXPANSE: A TELLTALE SERIES

Популярний серіал «Експансія» від Amazon Prime отримує відеогру: The Expanse: A Telltale Series. Він буде розроблений Telltale Games зі студією Deck Nine, яка створила Life is Strange: True Colours.

TUNIC

Гра в стилі «Зельда», що вийде 16 березня 2022 року на Mac, Windows, Xbox One і Xbox Series X.

HOMEWORLD 3

Blackbird Interactive показали перший трейлер з деталями ігрового процесу Homeworld 3.

CrossfireX

CrossfireX, західна адаптація азійського мегахіта Crossfire, буде запущена на Xbox Series X 10 лютого 2022, оголосила студія Smilegate на The Game Awards 2021. Remedy Entertainment розробляє дві однокористувацькі кампанії для гри.

NIGHTINGALE

Від студії Improbable в Едмонтоні, яка тепер називається Inflexion Games, виходить Nightingale, гра на виживання, дія якої відбувається у фантастичну вікторіанську епоху. Наступного року гра вийде в ранньому доступі на ПК з Windows.

PUBG BATTLEGROUNDS

PUBG: Battlegrounds, яка допомогла Battle Royale стати одним із найпопулярніших жанрів у іграх, нарешті стане безплатною 12 січня 2022 року.

CUPHEAD

Cuphead отримає нове DLC під назвою The Delicious Last Course, яке вийде 30 червня 2022 року.

«Їжак Сонік 2»

На The Game Awards показали перший трейлер фільму «Їжак Сонік 2». В ньому головний герой знову зустрінеться з доктором Роботніко, який цього разу знайшов джерело найвищої сили.

THIRSTY SUITORS

Інді-видавець Annapurna Games випустить наступну гру Outerloop Games, Thirsty Suitors. В ній є бійки, скейтборди, кулінарія та багато іншого.

DUNE: SPICE WARS

Французька студія Shiro Games анонсувала Dune: Spice Wars, стратегічну гру в режимі реального часу з елементами 4X. Гравці зможуть досліджувати, розширювати володіння, використовувати ресурси та знищувати ворогів.